Tjänster

Tjänster i vårt fibernät

Tillgängliga tjänster levereras genom en kommunikationsinfrastruktur från IP-Only. På deras hemsida kan du ta del av mer information. När du har fått allt du behöver för att koppla upp dig mot nätet följer du inkopplingsinstruktionen.

Direktlänk till självserviceportalen.

Inte bara Internet

Tiden med telefoni och TV som den ser ut idag är snart inget annat än ett kapitel i historieböckerna. De gamla näten är omoderna och klarar inte dagens och morgondagens tjänster. Kopparnätet har börjats monteras ner även i vår kommun. Vi på landsbygden blir därmed hänvisade till trådlösa system, mobiltelefoner med osäker täckning och kapacitet.

Genom att dra fiber till våra fastigheter får vi tillgång till:
Internet med hög hastighet
TV
Möjligheter att ladda ner film
Telefon
Trygghetslarm
Sjukvård via distans
Studier hemifrån
Distansarbete
Fjärrstyrning och övervakning av sin fastighet på distans

Vad är fiber?

Ur Wikipedia:
Fiberoptik
Fiberoptik är ett optiskt system för överföring av ljus eller data där ljus leds genom så kallade optiska fibrer, vars kärnor är gjorda av mycket rent glas eller plast från flera millimeters diameter ned till mindre än ett hårstrås diameter. Dessa glas-eller plastkärnor är omslutna av ett mantelhölje och vanligtvis av ett skyddande skal.

Fiberoptiken används idag i stor omfattning till kommunikation. Fiberoptik som ett användbart kommunikationsverktyg har funnits i drygt 40 år.

Grävning av fiberkabel

Mobilsamtal via hemma WiFi

Tekniken har funnits en tid men nu börjar mobiloperatörerna realisera tjänsten.

Nu när vi får en ett stabilare och kraftfullare  internetuppkoppling via vårt fibernät så kan vi koppla upp våra mobilsamtal via hemma WiFi. Självklart är det här i första hand aktuellt när man har dålig mobiluppkoppling i hemmet. De flesta smartphone som sälj idag stödjer tjänsten. Alla mobiloperatörerna har inte lanserat tjänsten. Men det är troligt att de som inte har det kommer inom kort. Se mer info under länkarana nedan

TRE

Telia