Nyhetsbrev nr 7

Publicerat 1 augusti 2015

 

Det har dragit ut på tiden sen förra nyhetsbrevet, men arbetet i föreningen har inte avstannat på något sätt. Nu har vi också fått vårt medlemsregister nästan komplett med e-postadresser så i fortsättningen kan vi göra utskicken via e-post till nästan alla medlemmar.

 

Vi står inför en spännande höst med många avgörande beslut, både från oss som förening och att vi även väntar på besked från Länsstyrelsen om bidragsbeslut. Den 18 juni öppnade Lars-Göran Hedman och Fredrik Abrahamsson, tillsammans med en representant från kommunen, anbuden som vi fått in för grävning och kanalisation. De har varit väldigt sparsamma med informationen eftersom det fortfarande förs en dialog med aktuella entreprenörer. Det är föreningens avsikt att upphandlingen skall hanteras professionellt, så vi övriga får ge oss till tåls även om vi är riktigt nyfikna. Att välja rätt entreprenör för vårt projekt är viktigt så det får ta den tid som krävs. Det kan dröja in i september innan slutgiltiga beslut om detta är tagna.

 

Första dagarna i juli tryckte vi på startknappen för nästa upphandling. Då gällde det kommunikationsoperatör. Sista dagen för svar är den 21 augusti. Vi räknar med att även den utvärderingen är klar i början av september. Men den bör inte vara så omfattande som entreprenadupphandlingen.

 

Den 7 augusti stänger Länsstyrelsen definitivt för ansökan om bidrag. Eftersom vi var ute i god tid så har vi haft möjlighet att komplettera vår ansökan. Sen vi drog igång för drygt ett år sedan har en del förutsättningar för bidrag från Länsstyrelsen ändrats och beslut om bidrag har ju som bekant skjutits upp ett flertal gånger. Men nu har det kommit ett positivt besked eftersom Länsstyrelsen fått ytterligare 50 miljoner, så totalt finns det 142 miljoner att fördela till länets fiberföreningar.

 

Intresset för att få fiber ute i bygden har inte på något sätt svalnat. Vi får ständigt nya intresserade som vill komma med. Kostnadsmässigt så blir det annorlunda för dem som kommer med nu, varje enskilt fall hanteras separat beroende på grävavstånd och lokala förutsättningar. Just för dagen har vi drygt 700 anslutningar anmälda och det kommer troligtvis fler. Vi är idag ett 30 tal personer som jobbar helt ideellt med att skapa förutsättningar för att få fiber till vår bygd. Men det finns plats för fler. Känner du att du vill bidra så hör av dig.

 

Om ni har frågor eller funderingar går det bra att maila till medlem@vaggerydsfiber.se eller kontakta någon i styrelsen. Kontaktpersoner hittar du på vår hemsida www.vaggerydsfiber.se.

Posted in Nyheter.