Nyhetsbrev nr 12

Publicerat i juli 2016

Nu har vi fått beskedet som vi väntat på så länge. Från att ha varit en av sex prioriterade föreningar så valde länsstyrelsens handläggare att tillämpa kriterierna på ett helt annat sätt än vad som var kraven för ansökan, så vår fiberförening fick inte del av de 90 miljoner som det beslutades om i midsommarveckan. Det blev istället sex andra fiberföreningar som fick bredbandstödet. Enligt handläggaren på länsstyrelsen kom vårt projekt precis utanför pallplats nummer sju.

Vi har tillsammans med Vaggeryds kommun begärt en förklaring av länsstyrelsen om hur vår ansökan hanterats. Men istället har de ansvariga på länsstyrelsen valt att ta semester. Det är möjligt att det finns en förklaring men det hjälper oss inte, vi står ändå utan stöd för att bygga vårt fibernät på landsbygden.

Efter allt arbete som vi i fiberföreningen lagt ned på att driva projektet till status ”trycka på knappen och börja plöja fiberledning” vill vi inte ge upp. Efter diskussioner med kommunledningen om situationen är kommunen villig att hitta en lösning för att säkerställa den planerade bredbandsutbyggnaden. Diskussionerna omfattar även Västra fiberföreningen.

Kommunledning har nu tillsammans med båda fiberföreningarna börjat skissa på en möjlig lösning för att bygga ett fibernät med samma förutsättningar för oss medlemmar som var planerade om vi fått del av landsbygdsstödet.

Vi i styrelsen ber er medlemmar att ha ytterligare tålamod så kanske vi kan ha ett förslag på lösning i augusti-september.

Ha en trevlig sommar!

Styrelsen

 

Posted in Nyheter.