Nyhetsbrev. nr 15

Publicerat i december 2016

Nu äntligen, efter nästan två års väntan har vi fått vårt bredbandsstöd beviljat. Vi får erkänna att beskedet kom som en överraskning. Efter alla turer med ändrade regler och uppskjutna besked så hade hoppet om stöd svalnat.

Det vi nu gör är att formera våra styrkor för att gå vidare i processen med utbyggnad av fiber. Men först vill länsstyrelsen informera oss om villkor och rutiner som gäller för att få del av bredbandsstödet. Det krävs att man är väl påläst i regelverket för att inte tappa bort någon del av stödet.

Vi måste också göra en avstämning med dem vi tecknat avtal med, som entreprenörer, projektledare, kommunikationsoperatörer m.fl. En av konsekvenserna med förseningen är att tidsplaner och annat måste uppdateras i avtalen. Vi försöker få detta avklarat så snart som möjligt, men jul- och nyårsledigheterna för de ansvariga hindrar oss en del.

Vi har aviserat ett informationsmöte den 9 januari 2017, men vi avvakta med mötet tills vi fått alla pusselbitar på plats. Vår absoluta förhoppning är att vi skall komma igång med grävarbetet i vår när tjälen har släppt.

Tiden en viktig faktor!

Till våren är det tre år sedan vi började kämpa för bredband för oss på landsbygden. Den 30 december 2014 lämnade vi in vår ansökan till länsstyrelsen. När vi nu fått beskedet vi väntat på så är det full fart på alla fronter som gäller för att vi skall hinna färdigställa hela fiberutbyggnaden till år 2020!

Vi ser fram emot kommande år, då vi på landsbygden ska få fiber i våra stugor.

Gott Nytt År 2017

Styrelsen för Vaggeryds kommuns Östra Fiberförening

Hemsida: http://vaggerydsfiber.se/

 

Posted in Nyheter.